Anmälan grupper och arrangemang
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IK EskilstunaGymnasterna
Glädje, gemenskap, respekt och stolthet

Blå 1

IKEGs gruppstruktur följer Svenska Gymnastikförbundets utvecklingsmodell. Den blåa sektionen i denna modell kallas även “Träna på att träna”. Precis som det låter tränar gymnasterna på att utvecklas, att förstå innebörden av att träna på mer komplexa övningar än tidigare samt att vara en bra lagkamrat. I detta stadie är det inte ovanligt att gymnasterna är aktiva i flera olika idrotter. Detta uppmuntras och möjliggörs i form av antal träningstimmar, gymnaster i det blåa stadiet ska inte behöva utesluta idrott. 

 

Under lekfulla former flyttar vi försiktigt och med känsla för varje individs unika egenskaper fokus mot inlärning och utveckling av mer komplexa övningar. Träningen blir mer disciplinspecifik, strukturerad och kräver större koncentration från utövarna. Fysisk förberedelse (styrka, flexibilitet och uthållighet) kompletterar den gymnastiksspecifika träningen. Selektering förekommer inte, men träningarna blir mer nivåanpassade. Sociala faktorer är viktigare än gymnastisk mognad, men träningsgrupperna kan ändå behöva vara föränderliga över tid. Utmaningen är att med rörelseglädjen intakt kunna anpassa prestationsmål efter varje barns fysiska och mentala utvecklingstakt på ett flexibelt sätt.

 

I IKEG riktar sig den blåa sektionen till barn som är mellan 7-9 år. I detta stadie tränar man i 3 år innan man går vidare till övriga sektioner. Idag finns det fem blåa grupper, varav tre är tävlingsgrupper och tävlar på regional nivå 9-6. Grupperna tränar 1-2 dagar i veckan beroende på ålder och nivå. 

 

I den blåa sektionen kan man tävla en till två förenings- och/eller regionstävlingar per termin. Tävlingarna äger i huvudsak rum inom regionen eller i grannregionerna för att minimera resor och öka möjligheten för flera att delta. Resultaten står inte i centrum och tävlingarna har för målgruppen anpassade regler. Uttagningar ska undvikas.

 

Som gymnast i den blåa sektionen

Som gymnast i den blåa sektionen vill man träna och utvecklas inom truppgymnastik oavsett om gymnastik är en eller flera av gymnastens olika idrotter. 

 

Dessutom tränar man som gymnast i IKEG efter föreningens regler samt Svenska Gymnastikförbundets uppförandekod. Läs mer om uppförandekoden här.

 

Som förälder i den blåa sektionen

Som förälder till en gymnast som tränar i den blåa sektionen behöver man känna till vad den blåa sektionen innebär. Utöver detta innebär det även att svara på kallelser, närvara på föräldramöten samt att delta på föreningens egna arrangemang på ett eller annat sätt. 

 

 

Blå 1 är en relativt nystartad trupp och består av gymnaster födda 2016 som tränar två gånger i veckan, på måndagar kl. 16.30-18.00 och fredagar kl. 16.30-18.00 i Skjulstahallen under VT24. Det krävs inga förkunskaper för att börja hos oss.

Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
Idrottsklubben EskilstunaGymnasterna, 30/06 21:37 
Idrottsklubben EskilstunaGymnasterna, 28/06 11:06 
Idrottsklubben EskilstunaGymnasterna, 19/06 18:35 
Idrottsklubben EskilstunaGymnasterna, 17/06 19:44 
Idrottsklubben EskilstunaGymnasterna, 01/06 22:17 
Idrottsklubben EskilstunaGymnasterna, 28/05 13:51