Anmälan grupper och arrangemang
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IK EskilstunaGymnasterna
Glädje, gemenskap, respekt och stolthet

Blå 2 – tidigare Flickor Lavendel

Hösten 2023 tränar vi i Skjulstahallen följande tider:

  • måndagar kl. 16.30-18.00
  • fredagar kl. 16.30-18.00

Denna grupp tillhör den blåa sektionen vilket är basgymnastik. Blå 2 riktar sig till flickor som är 8 år. Denna grupp riktar sig till alla barn i den åldern som vill träna gymnastik. Inga förkunskaper krävs. Gruppen tränar 2 gånger i veckan och varje träning är 1,5 timme. 

 

Den blå sektionen bygger på den gröna sektionen. Träningen är fortsatt lekfull med stort utrymme för gymnastikens grunder och de grundmotoriska färdigheterna. Gymnasterna i dessa grupper tränar på gymnastikens grundläggande övningar som till exempel kullerbytta framåt och bakåt, handstående, hjulning och frivolt. För att sedan få gå vidare och träna på mer komplexa övningar bör dessa grundläggande övningar behärskas. 

 

Gymnasterna i den blåa sektionen erbjuds möjlighet att tävla vilket sker i syfte att lära sig att tävla. Att delta på tävlingar är inget krav utan är en möjlighet för de gymnaster som önskar. Gymnasterna tävlar i truppgymnastikens tre grenar: fristående, tumbling och trampett. På tävlingar bär gymnasten föreningsdräkten som tävlingsdräkt.

 

Gymnasterna fortsätter i den blåa sektionen till och med året de fyller 9 år. Därefter får gymnasten välja tillsammans med vårdnadshavare om gymnasten vill börja i den röda eller gula sektionen.

Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Idrottsklubben EskilstunaGymnasterna, 26/11 20:23 
Idrottsklubben EskilstunaGymnasterna, 16/08 15:30 
Idrottsklubben EskilstunaGymnasterna, 15/03 19:31 
Idrottsklubben EskilstunaGymnasterna, 15/03 17:59 
Idrottsklubben EskilstunaGymnasterna, 13/05 08:46 
Idrottsklubben EskilstunaGymnasterna, 15/03 11:46