Anmälan grupper och arrangemang
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IK EskilstunaGymnasterna
Glädje, gemenskap, respekt och stolthet

Träningstider – Hällby

Hällbyskolans gymnastikhall.

  • Torsdagar kl. 18.00-19.00

 

Det är bra om barnen har gympaskor på fötterna, sköna kläder som det går bra att röra sig i (tex. kortbyxor/tights och t-shirt/linne), uppsatt hår om håret är långt och gärna en vattenflaska.

 

Blå 5 tillhör den blåa sektionen vilket är basgymnastik. Blå 5 riktar sig till barn som är 7–9 år och vill träna gymnastik en gång i veckan. Gruppen riktar sig till barn i denna ålder som vill träna gymnastik, inga förkunskaper krävs. Blå 5 tränar 1 gång i veckan och träningen är 1 timme lång. Blå 5 tränar i Hällby skolas idrottshall.  

 

Den blåa sektionen bygger på den gröna sektionen. Träningen är fortsatt lekfull med stort utrymme för gymnastikens grunder och de grundmotoriska färdigheterna. Gymnasterna i dessa grupper tränar på gymnastikens grundläggande övningar som till exempel kullerbytta framåt och bakåt, handstående, hjulning och frivolt. 

 

Gymnasterna i den blåa sektionen erbjuds möjlighet att tävla vilket sker i syfte att lära sig att tävla. Att delta på tävlingen är inget krav utan är en möjlighet för de gymnaster som önskar. 

 

Gymnasterna fortsätter i den blåa sektionen till och med året de fyller 9 år. För gymnaster som vill träna mer än 1 timme i veckan finns grupperna blå 1–4. Året gymnasterna fyller 10 får gymnasten tillsammans med vårdnadshavare välja om den vill fortsätta i den gula eller röda sektionen.

Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Idrottsklubben EskilstunaGymnasterna, 05/12 11:33 
Idrottsklubben EskilstunaGymnasterna, 03/12 20:40 
Idrottsklubben EskilstunaGymnasterna, 03/12 19:42 
Idrottsklubben EskilstunaGymnasterna, 03/12 19:28 
Idrottsklubben EskilstunaGymnasterna, 03/12 19:10 
Idrottsklubben EskilstunaGymnasterna, 03/12 18:15