Anmälan grupper och arrangemang
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IK EskilstunaGymnasterna
Glädje, gemenskap, respekt och stolthet

Röd 2

IKEGs gruppstruktur följer Svenska Gymnastikförbundets utvecklingsmodell. Den röda sektionen i denna modell kallas även “Träna och tävla”. Träna och tävla är det stadie där de som vill tävla, men inte på högsta nivå, kan få möjlighet att hitta sin tävlingsform och riktar sig till barn och ungdomar som vill träna fokuserat. Nya utmaningar och variation i träningen inspirerar, utvecklar och minskar skaderiskerna. Styrketräning, rörlighet och skadeförebyggande träning är även en central del av träningen i de röda grupperna. 

 

I IKEG riktar sig den röda sektionen till barn och ungdomar som är 10 år eller äldre. Det finns fyra tävlingsgrupper i den röda sektionen som alla tävlar på nivåerna 7-4. Grupperna tränar 2-3 dagar i veckan beroende på ålder och nivå. 

 

I den röda sektionen tävlar man en till tre förenings- och/eller regionstävlingar per termin. Tävlingarna äger i huvudsak rum inom regionen eller i grannregionerna för att minimera resor och övernattning. Tävlingsresultatet står inte i centrum när man tävlar i den röda sektionen utan ses som ett lärande tillfälle och som skapar erfarenheter. 

 

Som gymnast i den röda sektionen

Som gymnast i den röda sektionen vill man både träna och tävla samt utvecklas inom truppgymnastik. Gymnasterna förstår att fysisk förberedelse (styrka, flexibilitet och 

uthållighet) går hand i hand med den grenspecifika träningen. Inför och under tävlingsperiod är det extra viktigt för gymnasterna att närvara på träningarna, så att de är väl förberedda fysiskt och psykiskt på tävlingsdagen. 

 

Dessutom tränar man som gymnast i IKEG efter föreningens regler samt Svenska Gymnastikförbundets uppförandekod. Läs mer om uppförandekoden här.

 

Som förälder i den röda sektionen

Som förälder till en gymnast som tränar i den röda sektionen behöver man vara engagerad och insatt i sitt barns träning. Utöver att ha ett intresse för hur det går på träningarna innebär det även att svara på kallelser, närvara på föräldramöten samt att delta på föreningens egna arrangemang på ett eller annat sätt. 

 

 

Våren 2024 tränar vi i Skjulstahallen följande tider:

  • tisdagar kl. 17.30-19.30
  • söndagar kl. 10.30-12.30

 

Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Idrottsklubben EskilstunaGymnasterna, 16/05 16:07 
Idrottsklubben EskilstunaGymnasterna, 17/04 13:40 
Idrottsklubben EskilstunaGymnasterna, 25/03 19:03 
Idrottsklubben EskilstunaGymnasterna, 24/03 09:47 
Idrottsklubben EskilstunaGymnasterna, 07/03 15:12 
Idrottsklubben EskilstunaGymnasterna, 28/02 16:38